2014-06-27 01:30:48• hírek • MTI

Akinfejev ismét hibázott, Algéria először jutott tovább

Az algériai válogatott 1-1-es döntetlent ért el az orosz csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának csütörtöki, utolsó fordulójában, így története során először jutott nyolcaddöntőbe. A másik meccsen a már továbbjutott Belgium legyőzte a már kiesett Dél-Koreát, így csoportelsőkéént végzett.

Az oroszok rögtön a mérkőzés elején betaláltak, amikor Kombarov bal oldali beadására kiváló ütemben érkezett Kokorin, aki 10 méterről a jobb felső sarokba fejelte a labdát. Ezzel máris továbbjutásra álltak. Ezt követően elég küzdelmes meccset láthatott a közönség, amelynek során a kapuk alig forogtak veszélyben. Az európai együttes védelme rendkívül stabil volt, az afrikaiak pedig nem találtak rést rajta.

Hasonlóképpen folytatódott a második játékrész, mígnem Akinfejev hibáját kihasználva Algéria váratlanul egyenlített egy szabadrúgást követően. Brahimi adott középre egy bal oldali szabadrúgásból, Akinfejev alászaladt a labdának, így az ötös vonalán felugró Szlimani simán fejelhetett az üresen maradt kapu bal sarkába.

Ezt követően az oroszok mindent egy lapra feltéve rohamoztak a továbbjutást jelentő győztes gól megszerzéséért, de Algéria játékosai sokszor önfeláldozóan védekezve megőrizték a számukra kedvező eredményt a lefújásig.

Marc Wilmost, a belgák szövetségi kapitánya a biztos továbbjutás tudatában számos kulcsjátékosát pihentette, együttese azonban így is magabiztosan kézben tartotta a mérkőzést. Az első 45 percben egyetlen helyzetet láthatott a közönség, Mertens óriási ziccerben hibázott. A szünet előtti utolsó pillanatokban emberhátránya került a belga csapat, Defourt állította ki a játékvezető.

A fordulást követően a dél-koreaiak megpróbálták kihasználni az emberelőnyt és nagyobb tempóban kezdtek futballozni, de a játékukból hiányzott a kreativitás, így igazi helyzetig nem jutottak. A hajrában is lelkesen küzdöttek az ázsiaiak, de érkezett Vertonghen, aki egy kipattanót értékesítve eldöntötte az összecsapást.

Algéria jövő hétfőn Németországgal találkozik a nyolcaddöntőben, Belgium pedig az Amerikai Egyesült Államokkal. Addig is ne feletsd el és tippelj vébéjátékunkon, amelyen egy magyarországi wellness-kirándulást nyerhetsz!

H csoport, 3. forduló:
Algéria-Oroszország 1-1 (0-1)
gólszerző:
Szlimani (60.), illetve Kokorin (6.)
Algéria: Rais Mbolhi - Szaid Belkalem, Rafik Halisz, Dzsamel Meszbah, Carl Medzsani, Aissza Mandi - Nabil Bentaleb, Sofiane Feguli, Yacine Brahimi (Haszen Jebda, 71.) - Iszlam Szlimani (El Arabi Szudani, 90.), Abdelmumene Dzsabu (Nabil Gilasz, 77.)
Oroszország: Igor Akinfejev - Alekszej Kozlov, Szergej Ignasevics, Vaszilij Berezuckij, Dmitrij Kombarov - Gyenyisz Glusakov (Igor Gyenyiszov, a szünetben), Alekszandr Szamedov, Viktor Fajzulin, Oleg Satov (Alan Dzagojev, 67.) - Alekszandr Kokorin, Alekszandr Kerzsakov (Makszim Kanunnyikov, 81.)

Belgium-Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
gólszerző:
Vertonghen (78.)
piros lap: Defour (45.)
Belgium: Thibaut Courtois - Jan Vertonghen, Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts, Anthony Vanden Borre - Steven Defour, Mousa Dembele - Dries Mertens (Divock Origi, 60.), Marouane Fellaini, Adnan Januzaj (Nacer Chadli, 60.) - Kevin Mirallas (Eden Hazard, 88.)
Koreai Köztársaság: Kim Szung Gju - Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho - Ki Szung Jung, Han Kuk Jung (Li Kun Ho, a szünetben), Li Csung Jong, Szon Hung Min (Dzsi Dong Von, 73.) - Ku Dzsa Csol, Kim Sin Vuk (Kim Bo Kjung, 66.)

A további program:
nyolcaddöntő:
június 28.:

1.: Brazília-Chile, Belo Horizonte 19.00
2.: Kolumbia-Uruguay, Rio de Janeiro 23.00
június 29.:
3.: Hollandia-Mexikó, Fortaleza 19.00
4.: Costa Rica-Görögország, Recife 23.00
június 30.:
5.: Franciaország-Nigéria, Brazíliaváros 19.00
6.: Németország-Algéria, Porto Alegre 23.00
július 1.:
7.: Argentína-Svájc, Sao Paulo 19.00
8.: Belgium-Egyesült Államok, Salvador 23.00

negyeddöntő:  
július 4.:

1.: 5. nyolcaddöntő győztese-6. nyolcaddöntő győztese, Rio de Janeiro 19.00
2.: 1. nyolcaddöntő győztese-2. nyolcaddöntő győztese, Fortaleza 23.00
július 5.:
3.: 7. nyolcaddöntő győztese-8. nyolcaddöntő győztese, Brazíliaváros 19.00
4.: 3. nyolcaddöntő győztese-4. nyolcaddöntő győztese, Salvador 23.00

elődöntő:
július 8.:

1. negyeddöntő győztese-2. negyeddöntő győztese, Belo Horizonte 23.00
július 9.:
3. negyeddöntő győztese-4. negyeddöntő győztese, Sao Paulo 23.00

a 3. helyért:
július 12.:

a két elődöntő vesztese, Brazíliaváros 23.00  

döntő:
július 13.:

a két elődöntő győztese, Rio de Janeiro 22.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: